הי, שוב אני. עד לפני שבוע נעדרתי זמן רב, והו! כמה שהתגעגעתי. אני לא אומרת את זה סתם. יש משהו ב״מקום״ הזה, בבלוג הזה, שגורם לי להרגיש נינוחה וזורחת. כמו ללבוש את השמלה הכי יפה בארון, זו שגורמת לך להרגיש נפלא כשאת רואה את צדודיתך משתקפת מכל חלון של רכב חולף.
ואם כבר דנים ב״אזור נוחות״, הפופ-אפים נחשבים לתחביב המסקרן ביותר שלי כבר כמה שנים, ואני שמחה שיש מי שמחשיב אותי ל״נו, זאתי מהפופאפים״. כתבתי על בלוג הפופ-אפים שלי בפוסט הזה וכבר העליתי הדרכה לכרטיס פופ-אפ בית, כאן. אז הנה הדרכה לכרטיס פשוט יחסית ושובה, שקל להכין ומרגש לקבל. זה אולי נראה קצת מסובך, אבל אם תעקבו אחרי התמונות וההסברים אני בטוחה שתצליחו!
את הכרטיס הכנתי ליום הולדתה של מיקה, אחותי. מזל טוב סיס 🙂
בואו נתחיל:
חומרים וכלים
– מדפיסים את התבנית בלחיצה כאן! (חשוב להדפיס ללא כיווץ או מתיחה, ב-100% גודל, כדי שהמידות יישמרו)
– ניירות עבים, כמו בריסטול או קארדסטוק
– סכין יפנית או מספריים (אני משתמשת בסכין קטנה עם להב בזווית 30 מעלות)
– דבק חזק (אני משתמשת בדבק ג׳ל)
– אטב משרדי
– סרגל
– שמחה וצהלה
מכינים את בסיס הכרטיס: חותכים נייר לגודל 20X15 ס״מ. חורצים אותו במרכזו בעזרת אטב משרדי וסרגל, לקבלת כרטיס סגור בגודל 10X15 ס״מ.
את התבנית שהדפסתם, חותכים לחלקים. שימו לב שלשלושת הלבבות שלנו יש שתי גרסאות- גרסה אחת עם חריץ מלמעלה עד מרכז הלב, גרסה שניה – מהמרכז ועד לקודקוד. כל זוג כזה ירכיבו לב אחד, ולכן כדאי בסופו של דבר לחתוך אותם מאותו נייר.
בעזרת מסקינג טייפ מצמידים את תבניות הלבבות לגבו של הנייר הנבחר וחותכים לאורך הקווים.
אני ממליצה להתחיל לחתוך מהחריץ. שימו לב – החריץ הוא בעובי מילימטר – לא מספיק ליצור רק חריץ דקיק, כי אז תנועת הכרטיס לא תהיה חלקה.
מדביקים גם את הזרועות על נייר בעזרת מסקינג טייפ. אני יצרתי את הזרועות מאותו נייר של בסיס הכרטיס, כדי שייעלמו ברקע ככל הניתן.
חורצים בעזרת אטב משרדי וסרגל את הקווים המקווקווים. החריצה יוצרת קפל נקי ומדוייק ולכן חשובה.
חותכים בעזרת סכין או מספריים את הקווים הרציפים.
משחילים כל זוג לבבות זה לזה, לקבל לב תלת מימדי.
מקפלים את החריצים שחרצנו בזרועות לכדי צירים גמישים, כל הקפלים לאותו כיוון. מוסיפים דבק על שתי הדפנות של כל זרוע, קרוב לפינה (לא מניחים דבק על לשוניות ההדבקה שבקצוות).
מכניסים את הזרוע הגדולה ללב הגדול, את הבינונית ללב הבינוני ואת הזרוע הקטנה ללב הקטן. הזרוע נכנסת בין שכבות הלב, כמו בתמונה.
חשוב לשים לב: כדי שהלבבות ״יפנו״ כל אחד לצד אחר, חשוב לתכנן איך מדביקים את הזרועות. אני בחרתי להדביק את הזרוע הגדולה כך שחלקה הארוך יותר יפנה שמאלה בלב הגדול, חלקה הארוך של הזרוע הבינונית יפנה ימינה בלב הבינוני וחלקה הארוך של הזרוע הקטנה יפנה שמאלה בלב הקטן.
עכשיו מודדים. לא להבהל! זה ממש פשוט. במקום בו נרצה למקם את הלב הגדול, נמדוד 2.5 ס״מ מהקפל של הכרטיס שלנו, שמאלה. נסמן קו קטן בעיפרון.
עכשיו נניח מעט דבק על לשונית ההדבקה של צדה הארוך של הזרוע, ונדביק אותה כך שתעמוד ניצבת לסימון שעשינו (בתמונה למעלה ניתן לראות שלשונית ההדבקה מוצמדת לכרטיס, וצדה הארוך של הזרוע נושק לסימון על הכרטיס.
בשלב זה כדאי להשטיח את הלב ולשחק מעט עם הזוית, לפני שהדבק מתייבש. חשוב שהזרוע תהיה מקבילה לשפת הכרטיס (זאת אומרת, ניצבת לקפל הכרטיס). לא צריך מד-זוית, מספיק שייראה טוב בעין.
מוסיפים דבק ללשונית ההדבקה השנייה, ופשוט סוגרים את הכרטיס. מניחים לדבק להתייבש מספר דקות. לא להתפתות ולפתוח!
עכשיו נעשה את אותו הדבר עם הלב הבינוני והקטן, אחד אחד. ללב הבינוני, נמדוד 2 ס״מ ימינה מהקפל, ונסמן. ללב הקטן- 1.5 ס״מ מהקפל שמאלה, ונסמן. נדביק את צדה הארוך של הזרוע של כל לב, כך שתישק לסימון העפרון. נשטיח את הלבבות ונדאג שהזרועות יהיו מקבילות לשפת הכרטיס. נוסיף דבק ללשונית ההדבקה השנייה ונסגור את הכרטיס.
והצצה לחלקו החיצוני של הכרטיס (שמקשטים איך שמתחשק):
הכנתם? ניסיתם? אני רוצה לראות!
שבוע נפלא
שירה
אני מעולפת כל פעם מחדש ממך.
אין על הפוסטים שלך..כמה שאת מוכשרת ומעוררת השראה.
שלמות.
חייבת חייבת להכין כזו לנועם.
באת לי בול בזמן.
תודה שכתבת וששיתפת אותנו ביופי הזה.
נהדרת שאת
היי,
אני חדשה פה , אבל מרגישה ממש בבית
מריירת על כל פוסט שאת מעלה, בפופ-אפ לא התאפקתי כיוון שאני בקרש רציני ביותר.. עם אוסף ספרים מהעולם שלא מבייש מקצוענים.. אחד אפילו העזתי לפרק כדי ללמוד איך בונים – וכל פעם נשארתי נפעמת מהאומנות הגבוהה והחכמה הזו!
חסרה הדרכה ברשת על בניית פופאפים מורכבים..
אם יש לך , אשמח שתשתפייי אותיי (צירפתי את המייל)
נעים מאוד להכיר
עדן
הי עדן, אכן חסרות ברשת הדרכות מורכבות, וספרים הם בדרך הכלל הכלי שמסייע. הסיבה לכך, למיטב הבנתי, היא שאחרי ששולטים בכלים הבסיסיים ובטכניקות הייסוד, ניתן בהדרגה לבנות את אלה זה על גבי זה ליצירת פופ אפים מרשימים. שימי לב שבדרך כלל מדובר על ״תגובת שרשרת״ של מנגנונים בסיסיים בעקרון, שתוך חישוב, ניסוי וטעייה בנו לכדי יצירה מדהימה.
נהדר.
הייתי לאחרונה בהולנד וראיתי שם ספרי פופ אפ משגעים. כך שאם גיהקת….
♥
מהמם! באמת כרטיס שכולם ישמחו לקבל 🙂
מקסים!
תודה רבה 🙂